Tuesday, August 25, 2009

...Diari Ramadhan 1-4..

Assalamualaikum ...
memandangkan gue ni ada kekangan masa...
maka gue rangkumkan diari Ramadhan 4 hari sekali ...

Ramadhan 1-2
posa masa weekend , so ader masa untuk masak kat umah
biar simple janji panas
satu lagi bila kita memasak ni indirectly bukan setakat jimat
tapi satu lagi silaturrahim kan
memang fun ler memasak aritu
terciptalah pelbagai gaya n kerenah
macam2, ader yg kata mak dia masak camni
ader kata mak aku x masak lagu tu
hehhe
sedangkan manusia sama rambut hitam
tapi skill memasak lain2 kan
tp yg paling penting bagi aku
the best n delicious food in this world
AIR TANGAN BONDA kan??
biarlah mak aku masak sardin ker telur dadar sekalipun
rasa dia ...fuhhhh
meletop..memang sedap

Terawih n moreh seperti biasa kat surau area umah sewa
makan lagi after terawih


Ramadhan 3-4
Yg ni posa masa weekdays
erm takper jer posa masa kerja
x perasan pun masa tu pantas berlalu
so, yg ni bukak posa gue beli jer kat Bazar ramadhan dlm hosp
so, gue budjet dalam rm 3-5 jer untuk buka
beli nasi n kuih jer
itupun dah kenyang

tu je la
nnt gue story plak kalo posa time oncall
esok gue oncall

last but not least
byk2kan amalan
muslimat yg period pun still boleh dpat pahala
kalo kena gaya n caranya
maybe dpaat lebih dari yg berpuasa
anti meninggalkan puasa kerana keuzuran pun dpt pahala ...
berzikir , memasak untuk family, bersedekah dan sebagainya


1.34am
My sweet room
Kuching , Sarawak